Aankoopkeuringen

Indien u een aankoopkeuring voor uw jacht laat uitvoeren wilt u er zeker van zijn dat wat u koopt in een goede technische staat van onderhoud verkeert. De belangrijkste aandachtspunten zijn.

- Romp en onderwaterschip
- Dek en opbouw
- Roer, kiel, afsluiters en doorvoeren
- Motor, schroefas en anodes
- Jachtinterieur inclusief alle systemen zoals navigatieapparatuur, gas- water- en eleketrische installaties
- Voor motorjachten een controle van de stalen huiddikte 
- Voor zeiljachten de tuigage en dekbeslag en lieren en de zeilen zullen beoordeeld worden

Een korte proefvaart, indien mogelijk, zit bij de aankoopkeuring in. Een uitgebreide proefvaart waarbij ook uitvoering op de werking van alle gemonteerde systemen wordt gelet is tegen een uurvergoeding te kiezen. Met name zal dan de afstelling van de mast en trimmogelijkheden worden gecontroleerd.

Mochten er tijdens deze aankoopkeuring zaken zijn die nadere inspectie behoeven dan wordt er, in overleg en op aanraden van de expert, een rapport door bijvoorbeeld de motordealer of tuigagespecialist opgesteld. 

Na afloop van de keuring worden alle bevindingen met de opdrachtgever en andere betrokkenen mondeling doorgesproken. Hierbij worden de meest essentiele tekortkomingen besproken. Dit kan dan direct met de verkopende partij of makelaar worden overlegd. 

Het rapport met de eerste bevindingen komt digitaal direct na de keuringsdag. Het volledige expertiserapport volgt binnen 14 dagen na de aankoopkeuring. Het rapport bestaat uit bevindingen en adviezen ondersteund met foto's.

De zaken zoals BTW verklaring, kadaster registratie, onderhoudsrapporten, CE status, CIN code, bouwnummer en werf worden gecontroleerd op aanwezigheid en eventueel overlegd met de verkopende en kopende partij.